Combinații ale fructelor uscate în ciocolată cu băuturi

Combinații ale fructelor uscate în ciocolată cu băuturi

1. Caisele uscate în ciocolată se combină cu un vin licoros, fructat (cel care are mai mult de 50 grame de zahăr la litru și care nu conține alcool adăugat). Vinuri din soiurile: traminer, riesling sau muscat. La fel o licoare dulce este vinul Tokaji care se combină perfect cu caisele uscate în ciocolată. Caisele uscate amplifică gustul vinului fără a suprima gustul cu multă dulceață.

2. Pentru miezul de nucă în ciocolată, whisky este cea mai bună alegere. Miezul de nucă în ciocolată cu whisky se completează perfect, subliniind notele ascunse și înmoaie pe cele prea dure.

3. Prune uscate în ciocolată se potrivesc de minune cu tequila. Lămâie, sare și tequila – cea mai obișnuită combinație. Dar uimiți-vă următoarea dată când veți servi tequila în asociere cu prune uscate în ciocolată. În această combinație se va scoate gustul arzător al alcoolului și se va evidenția gustul de agava.

4. Ciocolata și romul au fost făcute unul pentru altul. Nu în zadar ambele au apărut în Caraibe. Vișinele uscate în ciocolată completează senzațional gustul romului.

5. Mărul rondilă în ciocolată se potrivește perfect pentru a fi savurat în combinație cu o ceașcă de ceai aromat (cu petale de trandafiri). Sau cu o cafea din boabe de calitate bună, în tandem servite gustul și aroma acestora se pune în evidență.

6. Pentru o experiență de aromă și textură mai complexă a vinului, în special Ice Wine, alegeți cireșe uscate în ciocolată. Ice Wine se potrivește perfect cu cireșele uscate în ciocolată. Ele fiind vaporoase, dulci și cu un acrișor abia perceptibil.

7. Prune uscate cu miez de nucă în ciocolată în combinație cu un lichior este un răsfăț pentru papilele gustative, perfect pentru o seară cu prietenii. Sau cu un vin Pastoral care are arome ușoare de prune și vișină. Ceea ce îl face perfect în asociere cu prunele uscate cu miez de nucă și ciocolată.

8. Caise uscate cu migdale în ciocolată se asociază de minune cu un vin spumant dulce. Împreună sunt o savoare adevărată, ce se potrivesc pentru toate evenimentele vieții.

 

Combinații ale fructelor uscate cu băuturi

Fructele uscate sunt perfecte pentru o gustare la birou, ele fiind o sursă de energie pentru o zi productivă, dar acestea pot fi și combinate cu diverse băuturi, iar noi vă oferim câteva exemple.

1. Caisele uscate se potrivesc cu un lichior, precum limoncello, împreună scot în evidență gustul și aroma.

2. Prunele uscate cu un cagor se potrivesc de minune. Acest vin de obicei are o ușoară aromă de fructe, în special de prune uscate, astfel împreună se mixează perfect.

3. Cireșele uscate au fost fructele preferate ale multor regi și împărați. Iar pe lângă gustul irezistibil, cireșele au și un conținut de vitamine și minerale. Ele se potrivesc de minune cu Sangria.

4. Vișinele uscate au gust dulce-acrișor, iar în combinație cu un vin rose dulce aromele se contopesc, astfel fac o pereche excelentă.

5. Nucile nu sunt doar gustoase, ci sunt și sănătoase – aducând o mulțime de beneficii celor ce le consumă. Ele pot fi consumate ca aperitiv împreună cu whisky, cognac, bourbon și alte băuturi tari.

6. Merele uscate merg cu șampania. Aciditatea ridicată a șampaniei contrastează cu fructele uscate, punând și mai mult în valoare savoarea acestora. Sau cu un ceai din ierburi (mentă, melisă, romaniță), pentru o seară caldă în familie. Iar încă un avantaj al merelor uscate este că putem din ele să preparăm un compot din mere uscate, care este extrem de delicios.

Rețete cu fructe uscate Rețete cu fructe uscate Rețete cu fructe uscate Rețete cu fructe uscate Rețete cu fructe uscate