Tehnologia

TEHNOLOGIA DE PRODUCȚIE

Sistemul de producție tehnologică se desfășoară în conformitate cu Legea privind cerințele generale de igienă pentru produsele alimentare și Legea Republicii Moldova privind stabilirea principiilor generale și a cerințelor generale ale legislației în domeniul siguranței alimentelor. Întreținerea și exploatarea echipamentelor de proces se efectuează în conformitate cu instrucțiunile de exploatare a echipamentelor puse la dispoziție de către unitatea de producție.ACOPERIREA (ÎNVELIREA) PRODUSULUI CU CIOCOLATĂ.

Acoperirea miezului de fructe uscate și nuci cu ciocolată se face prin "turnare" sau "imersiune". Procesul de "turnare" se realizează cu ajutorul unei mașini de glazurat. Procesul de "imersie" se realizează manual.

ACOPERIREA PRODUSULUI CU CIOCOLATĂ CU AJUTORUL UNEI MAȘINI DE GLAZURAT

Fructele uscate și miezul de nuci sunt așezate manual pe banda transportoare a mașinii de glazurat.Mașina efectuează următoarele operațiuni

- transportarea produselor pe mașină;

- acumularea, amestecarea calitativă și menținerea temperaturii masei de ciocolată, pomparea masei în capul de distribuire, turnarea masei de ciocolată peste fructe;

- îndepărtarea excesului de ciocolată de pe suprafața produsului, care se realizează cu ajutorul aerului cald.
Image


Ambalarea se face manual pe masa de ambalare.

Produsele se depozitează în spații curate, uscate, bine ventilate, ferite de precipitații atmosferice, la o temperatură de (18 ± 3) С, iar umiditatea relativă a aerului - nu mai mult de 75%.